w w w . s o k s l a v i a . c o m
Футбол Зала за aеробика Възстановителен и SPA център Кафе Контакти

Възстановителен и SPA център

СПА и уелнес концепцията е нов модел на живот, фокусиран изцяло върху възстановяване на тялото и духа, здравословно хранене, отдих, процедури за релакс

Сауни

Суха сауна - предизвиква изпотяване и освобождава токсините от тялото, намалява физическото и психическото напрежение.

1 човек - 9 лв.; 2 - 15 лв.; 3 - 20 лв.; 4 - 27 лв.

Инфрачервена топлина кабина - укрепва здравето и виталитета. Инфрачервените лъчи проникват на няколко сантиметра под кожата и предизвикват освобождаване на голямо количество топлинна енергия, която се разделя равномерно в тялото. Инфрачервената топлинна кабина се използва в областа на медицината поради факта, че топлината й предизвиква терапевтично действие. Успешно се прилага при: елиминиране на целулитните натрупвания, стимулиране на процесите на обмяна на веществата, мускулни болки, напрежение, кожни заболявания, засилване на имунната система.

1 човек - 6 лв.; 2 - 10 лв.; 3 - 15 лв.

Парна баня - от хиляди години хората от различните култури използват оздравителната сила на парата за да успокоят телата и прочистят душите си. Изкуственото повишаване на телесната температура в парна баня спомага за стимулиране на имунната система, за хора с високо кръвно и сърдечни проблеми, за които е препоръчително "влажното" пречистване. Усещането е много приятно, чувствате се освежени.

1 човек - 6 лв.; 2 - 10 лв.; 3 - 15 лв.

3 в 1 - 1 човек - 15 лв.; 2 - 25 лв.; 3 - 30 лв.; 4 - 40 лв.

Солариум

Комплекса разполага с турбо вертикален солариум, на който може да потдържате тена си целогодишно.

Масаж

Ако се оставите в ръцета на нашите опитни масажисти ще останете повече от доволни. При нас можете да си направите частичен, цялостен или спортен масаж, антицелулитна процудура / LPG и мануален лимфен дренаж - ефекта се засилва с натурални антицелулитни СПА продукти /, ултразвуково премахване на бръчки, масажен пилинг на цялото тяло, меден масаж, боди репинг, масаж при бременни, ароматерапия.

Класически масаж:
Масажът е естествено физикално средство с широко приложение в профилактиката, спорта и лечението на редица заболявания. Класическия масаж въздейства както върху кожата, мускулите и ставите, така и върху нервната система на организма. В зависимост от силата на механичното дразнене върху кожата, може да се получи хиперемия /зачервяване/, да се релаксира или тонизира мускула, да се понижи или увеличи артериалното кръвно налягане, да се подобри обмяната на веществата, да се премахне умората, главоболието и др. Механичното действие на масажа се състои в разтягане на тъкани, притискане на кръвоносни и лимфни съдове. Отстраняват се мъртвите клетки на епидермалния слой на кожата, подобрява се кожното дишане и се отваря изхода на потните и мастните жлези. В зависимост от силата и продължителноста на въздействие, масажните похвати могат да повлияят тонизиращо, релаксиращо и успокояващо, според целта на масажа. Като синоним на съвременното "благосъстояние" масажът се явява един красив остров, създаден да отпусне всеки един мускул.

Антицелулитен масаж:
В забързаното ежедневие малка част от обществото обръща внимание на спорта. Обездвижването и натрупването на стрес води до поява на целулит при жените, тъй като те са анатомично предразположени към натрупване на подкожна мастна тъкан. Борбата с целулита изисква пълноценно физикално възстановяване. Тук на помощ идва антицелулитния масаж, който подобрява кръвообращението и лимфния поток, стимулирайки потока на кръвта от кожата към сърцето. Подпомага регенерацията на кожата и подкожните тъкани. Антицелулитният масаж допринася за разбиването на застойните натрупвания на лимфа в подкожието и засилва обмяната на веществата. Кожата става по пластична и подвижна. Механичното изстласкване на лимфата и венозната кръв имат и изцеждащт и всмукващ ефект върху тъканната течност. В резултат от масажа застойните процеси в подкожието намаляват. Подобрява се храненето на клетките и отделянето на отпадните продукти. След 10-15 процедури кожата ви ще възвърне гладкоста си и видимо ще намалите обиколката на ханша, бедрата, талията и ръцете. За по-добър и траен ефект ние ви препоръчваме комбинация от антицелулитен масаж със: ИЧ сауна, колани и клинове със сауна ефект, аеробни натоварвания - тае-бо, пилатес и др. , изготвяне на хранително меню и козметични съвети.

Ароматерапия:
Използването на етерични масла от растения и билки е естествено лечение за тялото и душата. Всяко етерично масло има уникален аромат и притежава определени лечебни свойства. Масажът е един от най - добрите начини за въздействие на маслото върху организма. Една две капки от ароматната магия ви позволява да се освободите от стреса на ежедневието. Ароматните масла се втриват в определини зони по тялото. Маслото бързо прониква във всяка клетка на организма, като го насища с жизнена енергия. За главоболие, умора и раздразнителност, депресия и стрес се съчетава букет от лавандула, лайка, жасмин и сандалово дърво. При настинка и грип са подходящи мента или евкалипт. Ароматите влияят положително и върху нервната сиситема - масло от липа, лайка или лавандула ще ви успокои, ще премахне напрежението и стреса и ще ви помогни при безсъние. Маслата действат като балсам за кожата и душата. Масло от роза ще повиши еластичноста на кожата, ще я изглади и омекоти. За дамите с наднормено тегло и целулит предлагаме масло от грейпфурт, портокал или лимон.

Меден масаж:
От древността египтяните са използвали медът за балсамиращо средство. Той е с богато съдържание на микроелементи, витамини, вещества имащи антиоксидантно, антибактериално и козметично действие. Чрез специализирани масажни похвати медът оказва силно механично въздействие чрез залепващ /вакуум/ ефект и се създава силна хипиремия /зачервяване/ в зоната. Този стимулиращ ефект допълнително увеличава ефекта на меда и усвояването му от тялото и отделянето на токсични вещества в остатъчния мед. Последва релаксиращ ефект заради механичното въздействие върху Шу точките на гърба и заради ефекта на химичния състав на меда.

Масажен пилинг:
За масажния пилинг се използва специален гел, който съдържа ексфолиращи съставки. Със специфични масажни движения гелът се нанася върху кожата на клиента, докато се получи финна, бяла пяна. По този начин горният епидермален слой на кожата се избавя от мъртви клетки и се освежава. Тя става мека, гладка и розова.

Лечебни процедури

Лечебен масаж:
Масажът е пасивен метод на лечение и от дълбока древност се прилага с лечебна цел. Използват се различни масажни похвати, чрез които си предизвиква в организма на болния промени, които благоприятно повлиява болестния процес и нормализират болестно променените функции на организма. Ние предлагаме: класически лечебен масаж, рефлекторен, китайски методи на лечение /акупунктура, акупресура, вендузитерапия, мокситерапия, зонотерапия - масаж на зоните на ухото, ходила и ръце, мануална терапия и апаратен масаж/. Лечебния масаж е добре да бъде съчетан с парна баня и сауна, по отделно или в комбинация. По отделно най-добре е топлинните средства да бъдат съчетани със студен контрастен душ за укрепване на имунната система на организма.

Ултразвук:
Ултразвукът е апарат излъчващ ултразвукова вълна, която извършва микромасаж на тъканите чрез преобразуване на енергията в топлина и по - специално на продуктите от възпалително естество. По този начин ултразвука разнася отоците. Ултразвуковите вълни също вкарват навътре гелът с противовъзпалителен ефект /фонофореза/. Използва се за възпалителни състояния след трамви и поради нитравматично естество.

Електростимулация:
Използват се нискочестотни токове, които имат стимулиращ или успокояващ ефект в зависимост от продължителноста на електричния импулс. Стимулиращия ефект е когато мускула върши работа под въздействието на импулса. Използва се при тренировка на слаба мускулатура с лечебна цел. Успокоителния ефект на електростимулацията е за отпускане на мускулни спазми, поради различно естество.

Проблеми с гръбначния стълб и неврологични заболявания:

 • дископатии
 • дискова херния
 • болки във врата и кръста
 • плексити
 • мускулни болки
 • гръбначни изкривявания

Ортопедични и травматологични заболявания и спортни травми след счупвания, изкълчвания, разтежения и разкъсвания на костно - ставния апарат и мускулите.

Възстановяване при остри и хронични ставни заболявания:

 • артрити
 • периартрити
 • коксартрози
 • гонартрози

Профилактика и възстановяване по време и след бременност:

 • масаж при бременни
 • гимнастика при бременни
 • изграждане на индивидуални програми за хранене и спорт

Методи

Физиотерапия, мануална терапия, китайска традиционна медицина /акупунктура, акупресура, мокситерапия, су - джок терапия/, рефлексотерапия, зонова терапия и диагностика. Хомеопатия.


eXTReMe Tracker